Süt ve et krizi kapıda: Ukrayna aktif olarak inekleri kesime gönderiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Süt Üreticileri Derneği’nden yapılan açıklamaya göre Ukrayna’da Ocak ayında 11 bölgede sığır sayısında azalma oldu. Toplam inek sayısı % 6.4 azalarak 1.79 milyona düştü.

Delo.ua’nın haberine göre, Süt Üreticileri Derneği analisti Vladimir Andriets, bu azalmanın hem tarım işletmelerinde % 6.2 şeklinde olduğunu, hem de tüm çiftlik kategorilerinde % 6.4 oranında azaldığını belirtti.

1 Şubat itibariyle tarımsal işletmelerde, geçen yılın Ocak ayına göre 29 bin baş daha az sığır bulunmakta olup, toplam sayı 434.3 bine düştü.

Aralık ayında tarım işletmeleri arasındaki süt ineklerinin sayısındaki azalmanın ardından azalma eğilimi devam ediyor. Arazi piyasası ile ilgili belirsizlik nedeniyle oyuncuların gelecekte piyasayı terk etmeleri beklenmektedir ve bu durum “Tarım Arazisi Devir Kanunu”nun son hükümleri açıklığa kavuşturulacak ve uygulanana kadar devam edecektir.

Hanehalkındaki inek sayısı geçen yılın Ocak ayına göre 93.1 bin azalarak 1.36 milyona düştü. Yeni yılın ilk ayında ise 27 binden fazla bir azalma oldu. Süt inekleri kesime gönderilmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com