Stoltenberg: Putin bir hata yaptı ve Ukrayna’da hedeflerine ulaşamadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg NATO müttefikleri Ukrayna'ya gerektiği sürece silah sağlayacak

NATO Genel Sekreteri, Putin’in hedeflerinden birinin İttifak’ın Rusya Federasyonu sınırlarındaki varlığını azaltmaktı amatam tersine genişletiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki hedeflerine ulaşamadığını Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda ifade eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg “Rusya, Ukrayna’da hedeflerine ulaşamadı. Kısa süreli bir askeri operasyon planı vardı ama Rusya için çok maliyetli bir savaş yaşandı” dedi.

Ukrayna’daki savaş en az 3,930 sivilin ölümüne sebep oldu.

NATO Genel Sekreteri, Putin’in birliklerini Kiev’den ve ülkenin kuzeyinden çekmeye zorlandığını kaydederek “Rus birlikleri Harkov bölgesinden çıkmak zorunda kalıyor ve Donbass’taki taarruz çok yavaş ilerliyor.” diye ekledi.

Putin’in stratejik bir hata yaptığına inandığını belirten Stoltenberg “Ukrayna’nın bu işgalinin amaçlarından birinin de NATO’nun Rusya sınırlarındaki varlığını azaltmak olduğuna inanıyorum. Ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in Aralık ayında NATO’ya gönderdiği ve kendisinin de kabul ettiği yasal olarak bağlayıcı anlaşmada açıkça belirtilmişti: artık NATO genişlemesi yok. Ve şimdi o NATO genişlemesini yaşıyor.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com