Stepanov, Ukrayna’nın neden üç haftalık bir kilitlemeye ihtiyacı olduğunu açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Stepanov: “Ukrayna’nın üç haftalık bir kilitlemeye ihtiyacı var. Bu, Şubat ayına kadar koronavirüs insidansındaki artışı dengelemeye yardımcı olacak.”

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov tarafından ICTV’deki “İfade özgürlüğü” programında Ukrayna’nın 3 haftalık sıkı bir karantina ve kilitlenme ihtiyacına vurgu yapılarak sebebi de açıklandı.

İnfluenza artışı ile birlikte insidansın kötüleştiğini kaydeden Sağlık Bakanı;

“Bir kilitlemeye ihtiyacımız var: üç haftalık bir kilitlemeye ihtiyacımız var, çünkü sahip olduğumuz covid ile ilgili duruma ek olarak, mevsimsel grip artışı var ve bunların hepsi etkiliyor. Şubat ayına kadar bu şekilde devam edemeyiz. Bu çok önemli. Hastalığın hızlı artışını böylece dengeleyebiliriz.” dedi.

Ukrayna’da Koronavirüsün Kronolojisi

Ukrayna’daki ilk koronavirüs enfeksiyonu vakası 3 Mart’ta bir Çernovtsi sakininde doğrulandı. 12 Mart’tan itibaren ülkede ülke çapında bir karantina ve 24 Mart’tan itibaren acil durum rejimi başlatıldı .

Eğitim süreci askıya alındı, toplu etkinlikler yasaklandı, metro, hava ve demiryolu iletişiminin hareketi durduruldu, kentsel toplu taşıma hareketi sınırlandırıldı. Ayrıca, marketler, eczaneler, temel malların satış noktaları dışında alışveriş ve eğlence merkezleri, marketler ve ticaret tesisleri çalışmadı.

Kuaförler, güzellik salonları, spor salonları ve yüzme havuzları kapatıldı. Ayrıca cadde boyunca 2 kişiden fazla gruplar halinde hareket etmek, parkları ziyaret etmek, oyun alanları ziyaret etmek de yasaklandı. Halka açık yerlerde zorunlu bir maske rejimi oluşturuldu.

22 Mayıs’ta, karantina kısıtlamalarının aşamalı olarak zayıflatılması başladı: Epidemiyolojik duruma bağlı olarak her bir bölgede yerel bir kararla uyarlanabilir bir karantina başlatıldı.

Uyarlanabilir karantinanın bir parçası olarak, 22 Temmuz’dan itibaren, Bakanlar Kurulu, insidans oranına göre bölgelendirmeyi onayladı. Dört bölge oluşturuldu: genel kısıtlamalarla “yeşil” den (maske modu, koltuk sayısı bakımından toplu taşıma araçlarında seyahat, sinema doluluk oranı % 50 gibi) toplu taşıma, yemekhaneler, alışveriş merkezleri, spor salonlarının çalışmasının yasak olduğu “kırmızı” kod kadar …

Ekim-Kasım 2020’deki vakalarda önemli bir artışla bağlantılı olarak, Bakanlar Kurulu 11 Kasım’da ülke çapında karantinaya geri dönme kararı aldı. Ukrayna genelinde, “turuncu bölge” ile ilgili kısıtlamalar ve hafta sonu karantinası getirildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com