Stepanov, Ukrayna’daki tıbbi sistemin yaklaşmakta olan çöküşünden bahsetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, eğer insanlar karantinaya uymazlarsa, bir ay içinde hastanede yerler tükenecek ve hastanelerin COVID-19’lu yeni hastaları kabul edecek hiçbir yeri olmayacağını belirtti.

Maksim Stepanov

Cuma sabahı yeni koronavirüs ile ilgili olarak verdiği brifingte “Yatakların % 100 dolması durumunda ne olacak? Hastaneler hastaları nereye kabul edeceklerine bilemeyecekler. Ve bu durumda, hastane ortamında onlara yardım sağlanamayacak. Oksijen ihtiyacı olan insanlar, bazen cihazlara ihtiyaç duyan insanlar, yüksek nitelikli tıbbi bakıma ihtiyaç duyan kişiler olacak.” dedi.

Sağlık Bakanlığı, sıkı karantinanın koronavirüsün yayılmasını önlemenin en iyi yolu olduğunu düşünüyor, ancak Stepanov, Ukrayna ekonomisinin buna katlanamayacağını da belirtiyor.

Stepanov ayrıca kışın Ukrayna için çok zor olacağını ve asıl görevin insan kayıplarını en aza indirmek olacağını söyleyerek “Kolay bir kış geçirmeyeceğiz. Bizim için çok zor olacak. Asıl görevimiz bu kış yaşanacak korkunç salgını en az kayıpla geçirmek. Kayıp kelimesiyle insan hayatını kastediyorum.” diyerek vurguladı.

Ukrayna’nın son gün yeni bir COVID-19 anti rekor kaydı bulunmaktadır. Hastalar arasında 388 çocuk ve 555 sağlık çalışanı bulunmaktadır. Son gün 1,587 kişi hastaneye kaldırıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com