Sosyal Politika Bakanı: Ukraynalı kadınların yaklaşık % 70’i şiddete maruz kaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sosyal Politika Bakanı Yuliya Sokolovskaya’nın Kenya’da yapılan zirvede açıkladı: İstatistiklere göre, Ukraynalı kız ve kadınların yaklaşık % 70’i şiddet yaşadı.

Nüfus ve kalkınma ilişkin küresel zirve, Kenya’nın başkenti Nairobi’de yapıldı. Ukrayna dahil 170 ülkenin katıldığı zirvede anne ölümleri, aile planlaması, kadına şiddet ve kadınlar için 2030 yılına kadar muhtemel zararlı uygulamalar tartışıldı.

Bakınız: Aile içi şiddetten ötürü ilk tutuklama Kiev’de gerçekleşti

Ukrayna’nın taahhüdü Ukrayna Sosyal Politikaları Bakanı Yuliya Sokolovskaya tarafından dile getirildi.

Sokolovskaya, “Ukrayna, tüm vakaları tespit edip etkili bir şekilde yanıt verecek şekilde aile içi şiddete toleransı azaltmaya çalışıyor. Ukraynalı kızların ve kadınların yaklaşık % 70’i şiddete maruz kaldı.” dedi.

Cumhurbaşkanı tarafından, şiddete karşı mücadelede önemli bir adımın bu yılın başlarında planlandığını da belirtti. Bunun insan ticareti ile mücadelede, aile içi şiddeti önleme ve bunlarla mücadelede 24 saatlik bir çağrı merkezi kurulması ile yerel düzeyde birleştirilmiş cinsiyete dayalı şiddet kayıtlarının tutulması ile ilgili olduğunu söyledi.

Kaynak: unn.com.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com