SOCAR, Rosneft petrol ürünlerini Ukrayna’ya tedarik edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Azerbaycanlı SOCAR’ın grubuna bir şirket, Rus Rosneft’in petrol ürünlerinin Ukrayna’ya ihracat operatörü oldu ve bununla ilgili bir sözleşme imzaladı.

Enkorr yayınına göre, Socar Trading’in İsviçre ofisi, satışları ve Ukraynalı taraflarla iletişimi denetleyecek.

Bu hafta içerisinde Socar Trading üst yönetiminin temsilcilerinin Kiev’i ziyaret ettiği ve bu yılın Nisan ayına kadar Rosneft’in Ukrayna’daki ürünlerini dağıtan Proton Energy Group SA’nın en büyük müşterileriyle görüşmeler yaptığı bildirildi.

Yeni operatör, 100.000 tondan fazla mazot ve 12.000 ton sıvılaştırılmış gaz kotasına sahip olduğunu açıklayarak Mayıs ayında teslimata başlanmasının mümkün olduğunu belirtiyor. Ancak, piyasa katılımcılarına göre tedariklerin başlaması için en olası dönem Haziran ayı.

  • 15 Mart’ta İsviçreli Proton Energy Group SA, 1 Nisan’dan itibaren Ukrayna’ya petrol ürünleri tedarikini durduracağını duyurdu . Proton Energy Group SA, yıllık dönem sözleşmeleri kapsamında tedariklerin yaklaşık % 85’ini gerçekleştirmektedir. Müşterileri Ukrayna yakıt pazarınınen büyük oyuncuları olan Wexler Group, OKKO, WOG, KLO, Glusco ve diğerleridir.
  • 18 Mart’ta hükümet, yakıt kıtlığı riski olmadığını ve piyasadaki yapıyı değiştirmek için bir plan yapıldığını açıkladı.
  • Mart ayının sonunda, uluslararası Coral Energy’nin, Rosneft’in Ukrayna’ya yönelik ürünlerinin tedarik zincirinde Proton Energy’nin yerini alacağı bildirildi .

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com