Socar, Glusco benzin istasyonu ağının satın alımını tamamladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Socar ve Glusco’nun birleşimi sonucunda şirket toplamda 200 kadar benzin istasyonuna sahip olacak.

Güney Kıbrıs’ta tescilli Socar New Energy Ltd (SNE), Glusco dolum istasyonu ağının yeni sahibi olacak.

Azerbaycan’daki ticari yapılardan birinin üst düzey yöneticisi enkorr‘a, anlaşmaya göre Socar, Glusco Energy’nin %100 payı satın alındı. Bununla ilgili bir bilgi, yakında şirketin kayıt belgelerinde görünmelidir.

Ukrayna’da çalışmaya başlamak için Socar New Energy’nin Ukrayna Antitekel Komitesi’nden izin alması gerekiyor. Şirket Avrupa ülkelerinde faaliyet gösterdiği için Gürcistan, Türkiye ve diğer bazı ülkelerdeki düzenleyici makamlardan da aynı onay alınmalıdır.

Ukrayna’da hava sıcaklıkları yeniden artıyor

Kaynağa göre, şirket önümüzdeki on gün içinde, “Temmuz ayının ikinci on günlük diliminde” AMCU’ya bir başvuru sunmalıdır.

Glusco benzin dolum istasyonu ağı, 2016 yılında uluslararası Proton Energy Group’un kardeş şirketi Glusco Energy aracılığıyla satın alındı. Temmuz 2021 itibariyle ağ 126 dolum istasyonuna ve altı petrol deposuna sahip. Şirket ayrıca Borispol ve Kiev Julyani havaalanlarında uçaklara yakıt ikmali yapıyor.

A-95 Danışmanlık Grubu’nun yöneticisi Sergey Kuyun’a göre, birleşik Socar ve Glusco şirketi 200’e civarında benzin istasyonuna sahip olacak. Bu sayıyla altıncı sıraya yerleşecektir.

Socar ve Glusco’nun birleşmesinin Haziran ayı başlarında başladığı ve uzmanların anlaşmayı 100 milyon dolar olarak tahmin ettiği de bildirildi.

ukrhaber.com

Ukrayna, mevduatlarda garanti edilen tutarı arttırmayı planlıyor

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com