Şmigal’e göre, Ukrayna bir yatırım cenneti olabilir. Nasıl?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal’e göre Ukrayna, tüm dünya için bir yatırım cenneti haline gelebilir ve bunun için en önemli adımlardan biri, borsanın işleyişi için elverişli koşulları yaratmaktır.

Denis Şmigal

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal hükümet toplantısı sırasında “Şimdi ekonomik kalkınma ve yatırım konusuna değineceğim. Ukrayna’nın tüm dünya için gerçekten bir yatırım cenneti olabileceğine inanıyorum. Bunu yapmak için, farklı alanlarda önemli sayıda tutarlı ve akıllı adımları atmaya devam etmeniz gerekir. Ukrayna’nın bunlar olmadan başarılı bir ülke olamayacağı en önemli adımlardan birinin, sermaye piyasasının veya borsanın işleyişi için uygun koşulların yaratılması olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Bu, tüm başarılı komşularımızın sahip olduğu şeydir ve gerçekten de başarılı ülkeleri başarısız ülkelerden ayıran temel şey budur. Bu nedenle, bir borsa oluşturmak hükümetin önceliklerinden birisidir” dedi.

Bunun harici tüm bunları bir yatırımcı için ek finansal araçlar anlamına geleceğini belirten Şmigal “Henüz böyle bir pazara sahip olmamamız ülke ekonomisi için büyük bir kayıptır. Şahsen devletimize karşı ekonomik bir suç olarak gördüğüm bir gerçek. Bu nedenle, bu durumu düzeltmek için sürekli çalışıyoruz. Bu Cuma günü, hükümetimizin girişimiyle, 2030’a kadar ulusal ekonomik stratejideki gelişmeler konusunda geniş tartışmalar başlayacak.” diye ekledi.

Şmigal ilk yuvarlak masa toplantılarının yatırımlar ve sermaye piyasası konusuna ayrılacağını kaydetti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com