Şmigal, Ukrayna’da koronavirüsün yayılmasıyla mücadele yeni planını onayladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bakanlar Kurulu Sekreteryasının İletişim Departmanı, Başbakan Denis Şmigal’in katıldığı kriz toplantısı sonrasında yeni Covid-19 koronavirüsünün yayılmasıyla mücadele etmek için yeni ve güçlendirilmiş bir planı onayladığını söyledi.

Başbakan, bakanlıklara, üç aylık ihtiyacı da dikkate alarak ve 11 Mart’a kadar halk için gerekli kişisel koruyucu ekipman sağlamak amacıyla devletin elindeki stokları gözden geçirmeleri talimatını verdi. Ayrıca kişisel koruyucu ekipmanların yerli üreticileri hakkında bilgi vermesi ve halkın ve tıbbi tesislerin talebini karşılayıp karşılayamadıklarını öğrenmesi talimatını verdi. Ukrayna Antitekel Komitesi başkanı da, ekonomik rekabet yasasının uygulanması ve koruyucu ekipmanların perakende satışında hastaların haklarının korunmasını sağlamalıdır.

Sağlık Bakanlığı’na da, koronavirüs vakaları varsa eylem planlarını belirlemek ve yerel yetkililerin dikkatini çekmek için bir iletişim planı geliştirmesi ve ayrıca hastalık kontrolü ve önlenmesi için bir merkez ağı oluşturma konusunu çözmesi talimatı verilmiştir.

Şmigal ayrıca, Ukrayna’ya yurt dışından gelen ve geçici olarak işgal edilen Donbass ve Kırım bölgelerinden giriş ve çıkış kontrol noktaları aracılığıyla gelenlerin muayenesini sağlama talimatı verdi. Ayrıca resüsitasyon ve tıbbi araçların kontrol noktalarında görev alması belirtildi.

11 Mart’a kadar, Ukrayna Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı laboratuvar merkezleri tarafından kullanılaca tıbbi cihazlar, kişisel koruyucu ekipman ve teşhis malzemelerinin yanı sıra koronavirüsü belirlemek için test sistemleri satın almak için bütçeyi artırma konusunda önerileri getirmelidir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com