Şmigal: Ukrayna, Türkiye ile turizmi geliştirmeli ve çeşitlendirmeli

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hükümet portalında bildirildiğine göre Başbakan Denis Şmigal’e göre Ukrayna, turizm alanında Türkiye ile karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini yoğunlaştırmanın, özellikle deniz ve hava trafiğini genişletmenin yollarını geliştirmelidir.

Şmigal’e göre Ukraynalılar Türkiye’nin en çok turist çekenler listesinde ve tatillerinin ülke içerisindeki yayılımı sürekli genişliyor.

Başbakan “Bu nedenle, popüler rotalarda ek uçuşlar düzenlemek ve diğer Türk şehirleriyle iletişim kurmak da dahil olmak üzere iletişimi genişletme olasılığını göz önünde bulundurmalıyız.” dedi.

Başbakan ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nden Ukrayna’ya turist çekmek için uygun koşulların geliştirilmesini gerekli görmektedir.

Şmigal “Büyük şehirlere ek olarak, sanatoryum merkezlerine tüm aile ile seyahatleri sağlamak için ilginç olacak yöntemleri geliştirme olasılığı düşünmeye değer.” dedi.

Toplantıya katılan Ukrayna Türkiye Cumhuriyeti Olağanüstü Büyükelçisi ve Tam Yetkilisi Andriy Sibiga, Türkiye’den gelen turistlerin Kamyanets-Podilskiy, Hotin vb. gibi önde gelen Ukrayna şehirleriyle ilgilenebileceğini belirtti.

Katılımcılar ayrıca, Avrupa Birliği’nde geliştirilmekte olan gelecekteki sağlık sertifikalarının Ukrayna ile Türkiye arasında karşılıklı olarak tanınması olasılığını tartıştılar. Başbakana göre bu, salgın sırasında ülkeler arasındaki turist akışını önemli ölçüde artırmaya yardımcı olacak.

Görüşmenin ardından Denis Şmigal, ilgili kurumlara Ukrayna ile Türkiye arasında düzenli ve charter uçuşları artırma olasılığını incelemeleri ve aşılanmış Türk vatandaşları tarafından Ukrayna’yı ziyaret etme sistemini basitleştirmenin yollarını düşünmeleri talimatını verdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com