Şmigal, Türkiye ziyaretinde Sanayi Bakanı ile de görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Türkiye ziyareti kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Mabeyn Köşkü’nde bir araya geldi.

Mustafa Varank, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Ukrayna heyetiyle toplantı için özellikle tarihi 400 öncesine kadar uzanan Mabeyn Köşkü’nü seçtiklerini belirterek, “Burası yüzyıllar boyunca nice tarihi olaya şahit oldu. Bugün de, Ukrayna ile ilişkilerimiz açısından tarihi bir güne hep birlikte şahitlik edeceğiz. Ülkelerimiz arasında güçlü bir ivme kazanan ilişkilerimizi somut projelere dökmek istiyoruz. Bu ziyaretin her iki ülke açısından da yeni iş birliklerini beraberinde getirmesini temenni ediyoruz.” dedi.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal “Ukrayna, Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veriyor ve bunu niteliksel olarak somut içerikle doldurmak için çaba göstermeye hazırdır. Bugünün en yüksek siyasi düzeyindeki yoğun, verimli ve dinamik diyaloğu not etmek çok hoş. Bu aynı zamanda, tüm stratejik alanlarda yarar sağlayan işbirliği geliştirme yönündeki karşılıklı eğilimimize tanıklık ediyor.” dedi.

Başbakana göre, şu anda iki ülke arasında özellikle havacılık, bilim ve teknik alanlarda, ürünlerin ortak üretiminde, madencilikte ve tıbbi, bilimsel ve kültürel alanlarda muazzam bir potansiyele sahiptir.

Ukrayna hükümetinin başkanı,”Ukrayna ve Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanları düzeyinde varılan anlaşmaların etkin bir şekilde uygulanabilmesi için savunma sanayi ve havacılık sektörü arasında işbirliği, savunma sanayii alanında stratejik işbirliğini koordine etmek için Ukrayna-Türkiye ortak çalışma grubunun düzenli toplantılarına devam etmeyi öneriyorum.” dedi.

Ukrayna heyetinde Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstrilerden Sorumlu Bakan Oleg Uruskiy, Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy ve Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha yer aldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com