Sınır muhafızları yılın başından beri 72 Türk’ü yakaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yılın başından bu yana, Devlet Sınır Muhafızlarının yakaladığı Türk vatandaşı sayısının 72 olduğu belirtildi.

Biri Nijeryalı ve biri Avusturyalı olmak üzere altısı Türk uyruklu sekiz yabancı, Devlet Sınır Muhafız yetkilileri tarafından gözaltına alındı.

Lviv’in sınır muhafızları, Ukrayna-Polonya sınırında bulunan “Ugrinov” kontrol noktasında, kısmi sahtekarlık belirtileri içeren pasaportlara sahip üç Türk vatandaşı belirledi. Başka bir Türk vatandaşı ise Polonya sınırına 5 metre mesafedeki Ambukov departmanının sınır muhafızları tarafından gözaltına alındı.

Ayrıca bakınız: Ukrayna’dan AB’ye kaçak gitmeye çalışan 4 Türk yakalandı

Ayrıca, Lutsk müfrezesinin sınır muhafızları, sahte pasaport kullanmaya çalışan iki Türk vatandaşını ise Yagodin araba kontrol noktasında gözaltına aldı. Derinlemesine yapılan incelemelerde pasaport belgelerinin kapaklarının değiştirildiği ortaya konuldu.

Yakalanan tüm kişilere, Ukrayna’nın mevcut mevzuatı uyarınca işlemler yapıldı.

Geçtiğimiz ay yasadışı sınır geçişi faaliyetlerinde bir düşüş olmasına rağmen, son durum dikkat çekici olmaya başladı. Sınırı yasadışı geçmeye çalışan Türk uyrukluların sayısı bir miktar arttı. (5 Temmuz-12 Ağustos arası). Bunların çoğu ise Ukrayna-Polonya bölümünde gözaltına alındı.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com