Sınır muhafızları, Türkiye ve Irak’tan kaçak göçmenlerin bulunduğu bir minibüsü yakaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya sınırı yakınlarındaki Lviv müfrezesinin sınır muhafızları tarafından dün gece geç saatlerde 8 yabancının bulunduğu bir araç durdurularak içinde bulunan kaçak göçmenler gözaltına alındı.

Lviv müfrezesinin Smilnytsia bölümünün sınır muhafızları ve Ulusal Polis memurları, Velykosillya köyünün eteklerinde bir Volkswagen minibüsü durdurarak kontrollerini gerçekleştirdi. Araçta Ukrayna vatandaşı olan şoförle birlikte 8 yolcu vardı. Bunlar arasında 4 Türk vatandaşı – ikisi erkek, biri kadın ve 9 aylık çocuk- ve 4 Irak vatandaşı vardı. Kendisini Iraklı olarak tanımlayan yolculardan birinin yanında herhangi bir belge çıkmadı.

Lviv Sınır Müfrezesi operasyon biriminin memurlarının “Ukrayna devlet sınırından insanların yasadışı nakliyesi” kapsamında araçta bulunan kişileri gözaltına aldığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar, soruşturmaların tamamlanması için Smilnytsia Sınır Muhafaza Departmanına götürüldü.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com