Shams Hukuk Bürosu Kiev Şube Müdürü Ercan Kısacık verdikleri hukuki hizmetleri değerlendirdi (Röportaj)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki hukuki işlemlerinizde ihtiyaç duyduğunuz birçok konuda soruları yanıtlayan, verdiği hizmetlerle müşterilerinin memnuniyetini kazanan Shams Hukuk Bürosu Kiev Şubesi Müdürü Ercan Kısacık ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisine verdikleri hizmetler hakkında merak edilenleri sorduk.

Bugün Shams Hukuk Bürosu Kiev Şubesi Müdürü Ercan Kısacık ile birlikteyiz. Kendisine ‘Shams Hukuk Bürosu’nun hizmet ve çalışma alanları hakkında birtakım sorularımız olacak. Hoşgeldiniz Ercan bey.

Hoşbulduk, teşekkür ederim.

Ercan bey öncelikle bize kısaca Shams Hukuk Bürosu olarak hizmetlerinizden bahseder misiniz?

Shams Hukuk Bürosu olarak; Ukrayna vize türleri konusunda aynı zamanda çalışma izni, oturum izni, adres kaydı, şirket kurulumu, muhasebe hizmetleri, vatandaşlık ve diğer göç idaresi resmi işlemleri konularında hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda aile davalarına ve Ukrayna’da yaşayan yabancılarla ilgili davaların yanı sıra yine Ukrayna’da yaşayan yabancıların sınır güvenliği sorunları, göç idaresi sorunları, polislerle ilgili yaşadıkları sorunlarla da ilgileniyoruz. Tabi bu konuların her biri kendi başına önemli süreçler, bu nedenle müşterilerimize yol gösterme anlamında en uygun yolu bulmak için danışmanlık hizmeti de vermekteyiz. Yani kısaca bir yabancı vatandaşın Ukrayna’ya dair plan yapmasından başlayıp Ukrayna’da yaşadığı süre boyunca karşılaştığı her türlü sorun ve resmi  süreçle ilgileniyoruz diyebiliriz.

Shams Hukuk Bürosu olarak sadece Kiev’de mi hizmet veriyorsunuz? 

Merkez ofisimiz Kiev’de, bu ofisimiz Göç idaresi ile yabancılar arasındaki yasal süreçle ilgileniyor. Ayrıca Kiev merkezli olmamıza karşın Ukrayna’nın bütün bölgeleri için hizmet vermekteyiz. Bununla birlikte uzun süredir hazırlığını yaptığımız İstanbul şubemiz, Taksimde Shams Danışmanlık Bürosu olarak hizmet vermeye başladı. İstanbul’daki şubemizle hem Ukrayna hakkında çeşitli konularda danışmanlık hizmeti hem de Türkiye’den başvuru yapacak olan müşterilerimiz için direk muhatap oluşturmayı hedeflemekteyiz. 

Ercan bey, o zaman ilerleyen günlerde belki İstanbul şube için de bir röportaj yapıp daha ayrıntılı bilgi alabiliriz.

Tabi, sizi tekrardan misafir etmekten mutluluk duyarız.

Şimdiden teşekkür ederiz. Ercan bey bize biraz da iş prensiplerinizden bahseder misiniz?

Elbette, öncelikle şunu söylemeliyim ki biz Shams Hukuk Bürosu olarak müşterilerimizle onların problemleri arasındayız, onların problemlerini gidermek ise bizim başlıca görevimizdir. Bu konuda onların sorunlarını çözmek için en uygun yolu bulmaya ve titizlikle bu sorunları gidermeye çalışıyoruz. Hatta bu sorunları gidermek için herhangi bir ücret talep etmediğimiz zamanlar bile oluyor. Aynı şekilde biz, kaliteli hizmeti en iyi reklam aracı olarak görüyoruz. Biliyoruz ki verilen kaliteli, titiz ve şeffaf hizmetler yeni müşterilerimizi bizlere yönlendirecek referanslardır. Ayrıca bize güvenip tanıdıklarını yönlendiren insanların bizim hakkımızdaki güzel düşüncelerini boşa çıkarmamış hem de bahsettiğim gibi iş prensiplerimize aykırı hareket etmemiş oluyoruz. 

Biliyorsunuz ki bu işlemleri yaptıran insanların güven konusunda bir hassasiyetleri var. Siz bu durumda neler söylemek istersiniz müşterileriniz size neden güvenmeliler?

Evet, doğru. İnsanların bu konuda hassasiyetleri var ve bu konuda haksız oldukları söylenemez. Çünkü bu işi dışarda el altından yapan insanlar çok, bunun sonucunda dolandırılan veya bir sebeple mağdur bırakılan da aynı şekilde çok kişi var. Yeni gelen insanlar bu olayları gördüklerinde ve duyduklarında ister istemez korkuyorlar. Biz, amiyane tabirle merdiven altı iş yapmıyoruz. Müşterilerimizin Ukrayna’da olmaları durumunda ofisimize davet ediyoruz. Hem kendilerini tanımak hem de onların bizi tanıması açısından bu yolu tercih ediyoruz. Bunun yanı sıra müşterilerle şirketimiz arasında sözleşme imzalıyoruz. Aynı şekilde ödeme yaptıklarına dair dekont veriyoruz yani hem onların haklarını hem de kendi haklarımızı korumak için bütün tedbirleri alıyoruz.

Biz sizin Ukrayna’da genelde göç idaresi hukuk hizmetleri le ilgilendiğinizi biliyoruz bunun haricinde başka ülkeler için vize hizmeti veriyor musunuz?

Evet , hizmetlerimiz şu anda genel olarak Ukrayna göç idaresi ile yabancılar arasındaki işlem ve süreçleri kapsıyor. Şu anda dememin sebebi ise biz daha önce Avrupa, Amerika, Kanada gibi yerler için de vize hizmeti veriyorduk ancak virüs sürecinden dolayı bu hizmeti askıya almış bulunmaktayız. Çünkü elçilikler tarafından geri dönüşler çok uzun sürebiliyor ve bu nedenle müşterilerimize uygun hizmet sağlayamayabiliyoruz. Müşterilerimizi zor durumda bırakmamak adına bu işlemleri bir süreliğine askıya aldık. Umarım ilerleyen günler, bu hizmeti devam etmemize gerekli şartları yaratır.

Müşterileriniz sadece Türkiye’den mi ve nasıl geri dönüşler alıyorsunuz? 

Güzel bir noktaya değindiniz, çünkü bizim, dünyanın hemen hemen her yerinden müşterilerimiz oluyor. Örneğin Amerika’dan, Meksika’dan, Ekvador’dan, Filipinler’den, Mısır’dan, Hindistan’dan aynı şekilde farklı Afrika ülkelerinden pek çok müşterimiz oldu. Hepsini saymak elbette zor ancak müşterilerimizden geri dönüşlerimiz olumlu yönde, bunu zaten Google’da ofisimizle ilgili geri dönüşler kısmından da bakabilirsiniz. Orada herhangi bir kişiye cebren veya sadece reklam olsun diye düşünüp yorum yazdırmadık, tüm yorumlar bizi tanıyan veya birlikte çalıştığımız kişilerin yorumlarıdır. Biz de böyle geri dönüşler aldığımız için mutluyuz, tabi şunu da söylemeliyim ki her zaman yapıcı eleştirilere açığız sonuç itibari ile biz de insanız ve hata yapabiliriz ve bu zamana kadar hiçbir eleştiriyi kulak arkası yapmadık, bir konu ile ilgili düzeltilmesi gereken bir durum var ise zaman zaman düzeltme yollarını aradık aynı şekilde ‘şöyle yapsanız daha iyi olur’ şeklindeki görüşleri de değerlendirip uygulamaya çalıştık. 

Bazen kampanyalar yaptığınızı görüyoruz ve kampanya sürecinde ciddi indirimler yapıyorsunuz. Bu kampanyaları neye göre ayarlıyorsunuz?

Evet, zaman zaman kampanyalarla ciddi indirimler yapıyoruz. Burada tabii ki de birkaç gerekçe söz konusu oluyor. Ancak tek başına talep meselesi en önemli faktörlerden biridir. Bazı zamanlar bakıyoruz hep oturum izni ile ilgili soruların sayısı artıyor ve biz anlıyoruz ki bu yönde bir kolaylık sağlarsak hem şirketimiz hem de müşterilerimiz adına olumlu sonuçlar verecek, böylece kampanya yapmaya karar veriyoruz. Aynı şekilde sadece Ukrayna’ya gelen yabancılar için değil, Ukrayna’da yaşayan ve oturum izni alan tüm yabancıları hatta Ukrayna vatandaşlarını da kapsayacak (adres kaydı vb.) konularda da kampanyalarımız oluyor.

Bize biraz ofisinizden bahseder misiniz; konumu, iletişim bilgileri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ofisimiz Kiev merkezde, ulaşım açısından da kolay bir lokasyondadır; Arena City’ye 1 dakikalık yürüme mesafesinde, Kiev Kinoteatr’ın yan binasında ve Kiev metrosu mavi hat üzerinde yer alan Ploscha Lva Tolstoho durağında da yer almaktadır. Açık adres Velyka Vasylkyvska 17, Ofis No:7 olarak geçmektedir. Ayrıca müşterilerimiz WhatsApp, Telegram, Viber üzerinden +380 99 332 2434 numaralı telefondan ulaşabilirler.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com