Shakhtar Donetsk, Şampiyonlar Ligi’nin ilk turunda Real Madrid’i devirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında Real Madrid’e konuk olan Shakhtar Donetsk, zorlu deplasmandan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı.

Shakhtar Donetsk, Şampiyonlar Ligi'nin ilk turunda Real Madrid'i devirdi

İlk yarıda 3-0 geriye düşen Real Madrid’in 90+3’te bulduğu beraberlik golü ise VAR tarafından sayılmadı.

Birtakım oyuncularında erken koronavirüs tespiti nedeniyle maça zayıf bir kadroyla çıkan Shakhtar Donetsk Ukrayna’yı sevince boğdu.

Şampiyonlar Ligi B Grubu’nun ilk maçında Real Madrid ile Shakhtar Donetsk arasında nefes kesen bir mücadele yaşandı. İspanya ekibine karşı maça çok iyi başlayan Shakhtar Donets, 29’da Tete’nin golüyle 1-0 öne geçerken, 33’de Raphael Varane’ın kendi kalesine attığı golle skor 2-0’a geldi.

Üst üste gelen gollerin şokunu atlatamayan Zidane’ın futbolcuları, 42. dakikada Manor Solomon’un golüyle soyunma odasına 3-0 yenik girdi.

İkinci yarıda toparlanan Real Madrid, 54’te Luka Modric, 59’da ise Vinicius’un ayağından bulduğu gollerle durumu 3-2 yaptı.

Real Madrid, Shakhtar Donetsk’in bulduğu fırsatları gole çevirememesiyle umutlarını son anada kadar sürdürdü.

Dakikalar 90+3’ü gösterdiğinde Federico Valverde’nin attığı gol Real Madrid’i büyük bir sevince boğdu; ancak VAR uyarısıyla gol iptal edilince Shakhtar Donetsk sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com