Şevki Acuner Ukrayna’da merkez bankasına karşı davayı kazandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Ukrayna temsilciliğinin eski başkanı Şevki Acuner, Ukrayna Merkez Bankası’na karşı davayı kazandı. Acuner, Ukrayna Merkez Bankası’nın Oschadbank Teftiş Kurulu Başkanı olarak atanmasının reddi kararını temyize götürmüştü.

Karar Kiev Bölge İdare Mahkemesi tarafından verildi.

Bölge İdare Mahkemesi “Davanın koşullarının incelenmesi sırasında, mahkeme NBU’nun sadece davacının ilgili pozisyon için onaylanması prosedüründe değil, aynı zamanda yeterlilik şartlarına uygunluk incelemesi sırasında da yetkilerinin ötesine geçtiğini” açıkladı.

Bölge İdare Mahkemesi kararını 18 Şubat 2020’de kabul etmesine rağmen Merkez Bankası yine de temyizde bu karara itiraz edebilir, karar henüz yürürlüğe girmedi.

Merkez Bankası‘nın Oschadbank Denetim Kurulu üyelerini kabul etmeme kararı nedeniyle bu bankanın Denetim Kurulu eski başkanı Şevki Acuner NBU aleyhinde dava açmıştı.

Merkez Bankası, Oschadbank Denetleme Kurulunun kompozisyonunun onaylanmamasına ilişkin bu kararı, adayların sınavda başarısız olmaları ve görüşme sırasında “olumsuz sonuçlar” göstermeleri ile açıklamıştı.”dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com