Şevki Acuner Ukrayna Merkez Bankası’nı dava ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) Ukrayna’daki temsilciliğinin eski başkanı Şevki Acuner, düzenleyicinin Oschadbank’ın denetleme kurulu başkanı olarak onaylanması reddettiği için Ukrayna Merkez Bankası’na (NBU) dava açıyor.

Interfax-Ukraine’nin haberine göre, Acuner zaten Kiev Bölge İdare Mahkemesi’nde Ulusal Banka’ya dava açtı.

Acuner, bu konuda sorumlu NBU komitesinin kararını iptal edip, geçersiz kılmak istiyor. EBRD’nin eski temsilcisi Acuner, düzenleyicinin verdiği bu kararın yasadışı ve otoriteyi aşmış şekilde verildiğini düşünmektedir. Şu anda, mahkemede davayı kabul edip etmeyeceğine karar verecek.

Ayrıca bakınız: Merkez Bankası yabancılara para çekme kısıtlamasını kaldırdı

Acuner’in Ulusal Bankayı dava edeceği Eylül ayının başında belli olmuştu. Sadece kendisi değil, aynı zamanda Ulusal Bankanın reddettiği Oschadbank Denetim Kurulu üyeleri de aynı durumda. NBU kararlarında, kesin bir açıklamada bulunmadan sadece yeterli niteliklere sahip olmadıkları belirtildiğinden, çoğu mahkemede aslında mesleki itibarlarını savunacak.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com