Selami Sezer Ukrayna Ralli Şampiyonu Valeriy Gorban’a konuk oldu.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2 kere Ukrayna Ralli Şampiyonu ve 2012 Uluslararası PWRC Üçüncülüğü ünvanına sahip olan ünlü Ukraynalı rallici Valeriy Gorban, haftasonu gerçekleştirdiği özel ralli turu etkinliğine davetli olarak katılan Türk rallici Selami Sezer ile yakından ilgilendi.

Selami Sezer şunları söyledi; Valeriy Gorban hem Ukrayna’da hem de uluslararası ralli dünyasında çok önemli bir isim, kendisiyle daha önce bir kaç sefer konuşma fırsatım olmuştu, hem çok başarılı bir rallici olarak parkurlarda hem de Ukrayna Otomobil Federasyonu’nunda yaptığı pilot güvenliğinin iyileştirilmesi alanındaki çalışmalarıyla önemli başarılara imza atmakta, bu etkinliğe katılan sınırlı sayıdaki insandan biri olmak mutlu etti, kendisiyle aracında sohbet edip bir kaç parkur sürüşü yaptık, 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’na katılma planlarını ve Türkiye’ye özel bir sempatisi olduğunu ve benim yarışlarımı takip ederek takdir ettiğini anlattı, burada gönüllü olarak yaptığımız işlerin bu konudaki profesyonel insanların ilgisini çektiğini görmek gerçekten çok güzel.”

2009 WRC Türkiye Rallisine de katılan Valeriy Gorban, aynı zamanda 2018 Estonya Rallisi’nde şampiyon olmuştu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com