Seçimlerde Ukrayna Rusya’dan Gözlemci Kabul Etmeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, ülkede yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Rusya’dan gözlemci kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Kırım Haber Ajansı (QHA)’nın haberine göre,  Konu ile ilgili  facebook sayfasından açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, ülkesinin Rusya Federasyonu topraklarındaki seçim sandıkları kapatma kararı aldığını  hatırlatarak, “Birkaç gün önce AGİT Demokratik Kurumlar Ve İnsan Hakları Ofisi Direktörü Ingibjörg Solrun Gisladottir mektup yazarak Ukrayna’da yapılacak Cumhurbaşkanı seçimlerine gözlem misyonu göndermeye davet ettim. Standart isteklerin yanında ayrıca Ukrayna Dışişleri Bakanlığının Rus gözlemcilerin tescili için yapılan başvuruları kabul etmeyeceğini bildirdim. Söz konusu saldırgan ve işgalci ülkenin gözlemcileri olunca bunun belirtilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.” ifadeleri kullandı.

Ukrayna’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri 31 Mart Pazar günü yapılacak. 

Daha önce, Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu, Ukrayna’nın Rusya’daki diplomatik temsilciliklerinde faal olan seçim sandıklarını kapattığı bildirilmişti.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com