SBU, Kiev’de DEAŞ liderlerinden birini gözaltına aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

SBU basın merkezi, Kiev bölgesinde, Ukrayna Güvenlik Servisi, Gürcistan İçişleri Bakanlığı ve ABD Merkez İstihbarat Teşkilatı’nın ortak özel operasyonları sonucunda DEAŞ terör örgütünün liderlerinden birinin tutuklandığını bildirdi.

“2012’den bu yana elde edilen verilere göre, Al Bara Şişani adlı bir Gürcistan vatandaşı, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin Lazkiye eyaletinde Ahadun Ahat örgütünde emir olarak görev yaptı. 2013 yılında DEAŞ liderlerinden Ebu Umar Eş Şişani’nin vekili olduğu belirtildi.” diye bildirildi.

Kolluk kuvvetleri yetkilileri, 2016 yılında Al Bara Şişani’nin, terör örgütünün faaliyetlerini koordine etmeye devam etmek için Türkiye’ye gittiğini ve 2018’de yasadışı bir şekilde sahte pasaportla Ukrayna’ya geldiği, Ukrayna’da yasadışı belgelerle kaydolmayı başardığının ifade edildiği açıklamada, Şişani’nin Ukrayna’da DEAŞ’ın bazı birimlerini idare etmeye devam ettiği dile getirildi. Açıklamada, Şişani’nin Kiev yakınlarında, ikamet ettiği ev civarında yakalandığı ve halen gözaltında bulundurulduğu kaydedildi.

Bakınız: SBU, FBI İle Birlikte Odessa’da Büyük Bir Hacker Grubunu İfşa Etti(Video)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com