SBU, Harkov bölgesinde işadamlarına “haraç” kesen bir grubu tasfiye etti (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

SBU basın servisinin bildirdiğine göre, Ukrayna Güvenlik Servisi, Harkov bölgesinde aktif kolluk kuvvetleri ile savaş tecrübesi olan kişiler de dahil olmak üzere yaklaşık 50 kişiyi içeren bir suç grubunu tasfiye etti.

SBU tarafından yapılan açıklamadaSoruşturmanın ilk verilerine göre, saldırganlar şantaj yoluyla işadamlarını tehdit ediyordu. Grup net bir yapıya sahip olup şiddet kullanarak ağır suçlar işlemekteydi.” denildi.

Grubun gelirinin ayda 1 milyon UAH’nın üzerinde olduğunu belirten SBU “Özellikle, yerel işletmelere haraç kesiyorlardı ve onlara para vermeyi reddedenlere karşı şiddet uygulayarak, fiziksel olarak zarar vermekle tehdit ediyorlardı.” şeklinde açıklama yaptı.

Grubun yerel yönetimlerin temsilcileri üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu da vurgulayan SBU, raporunda “SBU, Harkov Kent Konseyi’nin belediye işletmelerinden birinin yetkililerinin de grubun suç faaliyetlerine katkıda bulunduğunu belgeledi” dedi.

AB, Ukrayna’yı vizesiz seyahati askıya almakla tehdit ediyor

Aramalar sırasında büyük miktarda para, “girişimcilerden gasp” yapılması konusunda kaba muhasebe kayıtları, silahlar, mühimmat ve ayrıca Ulusal Polisin mevcut çalışanlarının sertifikalarının ele geçirildiği de açıklandı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada da “Artık tutuklular için önleyici tedbir seçimi konusuna karar veriliyor. Duruşma öncesi soruşturma devam etmektedir” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com