SBU başkanı, SIM kartların pasaport kaydı ile satılması fikrini destekledi.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Böyle bir norm, güvenlik güçlerinin “ihbarları” daha hızlı değerlendirmesine yardımcı olacaktır.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) başkanı Ivan Bakanov, ülkedeki SIM kartların pasaport kaydı ile satılması gerektiğini söyledi.

Sosyal açıdan önemli alanlarda artan sahte ihbar ve haberlerle alakalı bir soruyu cevaplayan SBU başkanı, herkesin hoşuna gitmeyecek olmasına rağmen, böyle bir adım atılarak Ukrayna mevzuatında değişiklikler yapılması gerektiğini belirtti.

Bakanov, “Kart pasaportla satılıyorsa, sahte ihbarları ve yalan haberleri çözmek daha kolay olacak” diye açıkladı Bakanov, bunun da aslında sorunu tam olarak çözmeyeceğini; sahte ve yönlendirici mesajların daha e-posta ile gönderildiğini belirtti. Güvenlik görevlisi ayrıca bu mektupların çoğunun işgal altındaki bölgelerden geldiğini ancak bazılarının ülke tarafından kontrol edilen bölgelerde kaydedildiğini doğruladı.

Bakınız: Lifecell, eSIM dijital sim kartın lansmanını yaptı

“Bir yandan, bu tür mesajlara cevap vermek için ne kadar kaynak harcandığını biliyorum.“ dedi.

5 Kasım’da Kiev’de, Maidan ve Palats Sportu metro istasyonları ve buna karşılık gelen transferler, sonuç olarak doğrulanmayan isimsiz bir ihbar çağrısı nedeniyle kapatıldı . Başkentte birkaç gün önce, aynı sebepten dolayı, Teatralnaya ve Khreşçatik metro istasyonlarında seferler engellenmişti.

Ayrıca, Ekim ayının sonunda, Julyani havaalanında, sahte “ihbar” nedeniyle birkaç uçuş ertelenmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com