Savaşı sona erdirmek için fırsat arayışlarına destek: Blinken ve Çavuşoğlu Ukrayna’yı görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu New York’ta bir araya geldi. Ukrayna’daki savaşı, NATO işbirliğini ve bir dizi başka konuyu tartıştılar.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesinde Blinken ve Çavuşoğlu, “Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteklerini ifade ettiler” ve “savaşı sona erdirmenin yollarını bulma konusundaki desteklerini yinelediler.” denildi.

Ayrıca Blinken ve Çavuşoğlu, “iki ülkenin NATO ortakları ve müttefikleri olarak kendinden emin işbirliğini doğruladılar.”

ABD, Ukrayna’daki Rus suçlarının kanıtlarını toplamak için program başlattı

Açıklamada, “ABD ve Türkiye, acil jeopolitik sorunları çözmek için birlikte çalışmaya kararlıdır” denildi.

Blinken ve Çavuşoğlu’nun iki ülke arasında “stratejik bir mekanizma altında ikili işbirliğini güçlendirme” konusunda anlaştıkları vurgulanıyor.

ABD ve Türk dışişleri bakanları ayrıca “güvenlik sorunları, terörle mücadele, enerji ve gıda güvenliği, iklim değişikliğiyle mücadele, ticari bağların güçlendirilmesi konularında işbirliğini güçlendirmeye yönelik yöntemleri ve olası adımları tartıştılar” ve ayrıca “bir dizi bölgesel konuda işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştılar”.

ABD Dışişleri Bakanlığı, daha önce ABD’nin Ukrayna ve Rusya Federasyonu arasındaki müzakereler için koşullar yaratmayı planladığını söylemişti. Washington, Kiev’e silah sağlamaya ve Moskova’ya baskı yapmaya devam edecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com