Sahtecilik nedeniyle beş Ukraynalı tereyağı üreticisi para cezasına çarptırıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Antitekel Komitesi (AMCU), sahte tereyağı üretimi yapan beş şirkete toplam 30 milyon UAH tutarında para cezası verdi.

  • Harkov bölgesinde bulunan Bogodukhovskiy Süt Fabrikasına 20.6 milyon UAH;
  • Harkov bölgesinde bulunan Malorogansky Süt Fabrikasına 4.4 milyon UAH;
  • Vinnitsa’da bulunan Gaysinsky Süt Fabrikasına 3.6 milyon UAH;
  • Kiev’de bulunan Simol Süt Fabrikasına) 1 milyon UAH;
  • Dnipro’da bulunan Inter-Mol Süt Fabrikasına 968 bin UAH

haksız rekabetten ötürü para cezaları verildi.

AMCU tarafından yayınlanan raporda “Komite, bilinmeyen malzemelerle karışımlar yapan ve ürünü “tereyağı” olarak adlandıran bir dizi vicdansız üretici belirledi. Bazı durumlarda, süt ve bitkisel yağların içeriği % 90-100’e ulaştı” denildi.

Böyle bir ürünün mağazalarda ve toptancı marketlerde satılmasının yanı sıra okullara, kreşlere, yatılı okullara ve hastanelere kamu ihale sistemiyle tedarik edildiği kaydedildi. Bu nedenle sadece haksız rekabetten ve tüketiciye saygısızlıktan değil, aynı zamanda insan sağlığına yönelik tehditten de bahsedilmektedir.

Komite “Ne yazık ki, sadece yukarıda belirtilen ticari kuruluşlar süt ürünlerinde sahtecilik yapmakla kalmadı. Komite, diğer üreticilerle ilgili davaları değerlendirmeyi tamamlıyor, ihlal edenler rekabet yasalarını ihlal etmekten sorumlu tutulacaklar” sonucuna açıkladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com