Sağlık Bakanlığı: Ukrayna’da karantina 22 Haziran’dan sonra da uzatılabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık bakan yardımcısı ve baş sıhhi doktor Viktor Lyaşko Ukrayna’da uygulanan karantinanın 22 Haziran’dan sonra uzatılabileceği söyledi.

Lyaşko, “Şu anda 22 Haziran’a kadar sürecek, bu % 100’dür, bundan sonra 10 ve 15 Haziran’daki hafifletmenin durumu nasıl etkileyeceğini göreceğiz. İnsidans durumu aynı seviyede ise, karantina devam edebilir ve bu muhtemelen bölgesel düzeyde değil, daha dar düzeyde olacak” diye belirtti.

Lyaşko, her şeyin sadece Ukrayna’da değil, aynı zamanda salgın sürecine ilk giren Avrupa Birliği ülkelerindeki salgın durumuna bağlı olacağını da sözlerine ekledi.

12 Mart’tan bu yana hükümet, koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasına karşı koymak için Ukrayna’da karantinaya girdi. Ukrayna’daki karantinanın ilk zayıflaması 11 Mayıs’ta başladı. 22 Mayıs’tan itibaren Ukrayna, karantina azaltımının bir sonraki aşamasını açıkladı. Bakanlar Kurulu 22 Mayıs – 22 Haziran tarihleri arasında Ukrayna’da uyarlanabilir karantina kararını verdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com