Sağlık Bakanlığı: Kiev, Lviv ve beş bölge daha karantina zayıflamasının yeni aşamasına geçemez

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da, 10 Haziran’da karantina zayıflamasının bir sonraki aşaması başlamasına rağmen Kiev ve altı diğer bölge, çok sayıda koronavirüs hastası bulunmasından ötürü yeni aşamaya başlayamayacak.

Yedi bölgede 100 bin kişi başına 12’den fazla koronavirüs hastası kaydedilmiştir.

Ukrayna’nın baş sıhhi doktoru ve sağlık bakan yardımcısı Viktor Lyaşko tarafından verilen bir brifingde duyurulduğuna göre, 100 bin kişi başına 12’den fazla hastanın kaydedildiği bölgeler arasında başkent Kiev ile birlikte Volin, Jitomir, Transkarpatya, Lviv, Rivne ve Çernovtsi bölgeleri bulunmaktadır.

Lyaşko “Bugün insidans oranına ulaşmayan çeşitli bölgelerimiz var. Özellikle Kiev, Volin, Jitomir, Transkarpatya, Lviv, Rivne ve Çernovtsi bölgeleri. Bugün karantina önlemlerinin bir sonraki aşamasını uygulayamayacak olan yerler.” dedi.

Karantina zayıflamasının yeni aşamasında, rekreasyon merkezleri, restoranlar, yüzme havuzları, çocuk kamplarının açılması mümkün olacaktı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com