Sağlık Bakanlığı günde 30 bin vaka olduğunda sıkı karantina talep edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, bakanlığın hükümetin Ukrayna’da daha sıkı karantina uygulaması getirmesini şart koşacağı koşulu açıkladı. Günlük 30 bin hasta kayıt altına alınacağı zaman kilitlenme gerekecektir.

Inter TV kanalında yayınlanan bir konuşmasında Bakan, Ukrayna’da her gün bu kadar çok hasta kaydedildiğinde, tıbbi sistem yüke dayanamayacak ve kilitlenmesi gerçekleşecek.

Sptepanov “Bizim için asıl mesele hastaneye kaldırılan kişi sayısıdır. Hastaneye kabul edilen hasta yüzdesinden bahsedersek, bunun zaten belirli bir dönemde vaka sayısı günde 30 binin üzerine çıktığında olacağını düşünüyorum, o zaman bu, tıbbi sistemdeki yükte ciddi sorunlara neden olabilir.” diye vurguladı.

Daha önce Stepanov, her gün 20 bin yeni koronavirüs hastasının kayıt altına alındığında katı karantinaya geçilebileceğini söylemişti. Kilitlenmenin başlatılmasının bir başka koşulu, hastane yataklarının tamamen dolması olarak tanımlanmıştı.

Ukrayna’da günlün vaka sayısı son günlerde 15 bin seviyesine yaklaştı. Son gün 1,761 kişi koronavirüs sebebiyle hastaneye kaldırıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com