Sağlık Bakanlığı, 3 hafta sürecek planlı bir katı karantina önerecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, Sağlık Bakanlığı’nın hükümete Ocak 2021’in başından itibaren üç hafta süreyle katı karantina uygulamasını önereceğini söyledi.

Maksim Stepanov

Bugün verdiği brifingde konuya değinen Sağlık Bakanı “Hükümete, Ocak ayının ilk günlerinden itibaren planlanmış katı bir karantina öneriyoruz ve teklif edeceğiz. Bu karantina süresinin üç hafta olması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Stepanov, “bu tür planlı şeyler, bizi grip vakasındaki mevsimsel sıçramaya hazırlayabilir ve tıbbi sistemdeki yükü rahatlatacaktır.”

Bakan, bu hafta içerisinde haftasonu karantinası sayesinde COVID-19 insidansının azaldığını kaydederek “Vaka sayısını geçen hafta kaydettiğimizden daha az şekilde kaydediyoruz. Bugün geçen Cumaya göre neredeyse bin daha az vaka var. Bu epidemiyolojik göstergeler, sağlık sistemimiz için Aralık ayı sonuna kadar toplam karantina uygulamamız gerekmediğini gösteriyor. Sistem dayanır,” diye ekledi.

Bakan ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nın hükümete Ocak ayı başından itibaren uygulanmasını önerecekleri katı karantinanın geleneksel tatil döneminde denk geleceğini belirtti.

Stepanov “Ocak ayının ilk gününden itibaren üç hafta boyunca katı bir karantina önereceğiz. Ukrayna’da 1 Ocak’tan itibaren zaten yeni yıl tatillerinde her şeyin durduğunu, çocukların ve öğrencilerin tatil yaptığını biliyoruz. Bu nedenle, sıkı bir karantina yapacağız ve bunu oldukça doğal olan bir süreçle birleştireceğiz.” diye özetledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com