Sağlık Bakanı Stepanov: Salgında zirveyi görmeden atlatabiliriz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov halkın karantina kısıtlamalarına uymaya devam etmesi halinde Ukrayna’nın koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasının zirvesinden kaçınma şansı olduğunu belirtti.

Korrespondent’in verdiği habere göre, Öneriler takip edilirse, Ukrayna’daki en yüksek insidansın olası olmadığını belirten Stepanov “Bir zirvenin, tıbbi sistemin ihtiyacı olan herkese tıbbi bakım sağlayamadığı bir durum olduğunu anlamak çok önemlidir. Bu süreç hastaları kabul edemeyecek kadar büyük bir yük ile başlar. Eğer tüm karantinaları dikkatle uygularsak eminim ki böyle bir zirve olmayacaktır.” dedi.

Durumun kontrol altında olduğundan emin olduğunu da söyleyen Bakan “Her zaman sistemdeki yük ile karantina azaltımı arasında bir denge arıyoruz. Durumun kontrol altında olduğundan eminim ve herhangi bir zirveden tamamen kaçınabiliriz.” diyerek önceki gün Ukrayna’da 25’i çocuk, 94’ü sağlık çalışanı olan 401 kişide koronavirüs bulunduğunu söyledi.

Stepanov gün boyunca 5,200 testin yapıldığını söylerek “147 kişi hastaneye kaldırıldı. Son gün 19 ölüm kaydedildi … 128 hasta iyileşti” diye ekledi.

Bakan, “Tüm pandemi döneminde 639 çocuk ve 1,843 sağlık çalışanı dahil 9,410 kişi hastalandı. Toplamda 992 kişi iyileşti. 239 ölüm oldu” dedi.

Sağlık Bakanlığı bir hafta içinde koronavirüs salgınında artık azalmayı bekliyor. Bunun sebebi de Paskalya’dan 14 gün sonrasının dolması. Bu konuda bir açıklamada bulunan başhekim Viktor Lyaşko “Paskalya hakkında konuşursak, yürütülen çalışmanın olumlu bir etkisi oldu. Bir hafta içinde salgınımız pek yükselmedi. Belki de yine de, Paskalya’dan sonraki 7. gündeyiz. Enfeksiyonun kuluçka döneminin 14 güne kadar olduğunu biliyoruz.” dedi.

Hükümetin uyguladığı kısıtlayıcı anti-salgın önlemlerinin olumlu sonuçları gösterdiğine inanan Lyaşko “Bugün sağlık sistemi üzerinde yoğun bir yükümüz yok. İnsidanstaki artışın dinamikleri günlük % 5-10 arasında değişmektedir. Bunlar kabul edilebilir normlardır, çünkü günlük % 30’dan fazla bir artışa sahip olmamamız için mümkün olan her şeyi yapmak istiyoruz. Bu, Ukraynalıların hayatını kurtarmamızı sağlıyor.” diye ekledi..

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com