Sadece Macron değil, bazı AB politikacıları da Ukrayna’ya Putin uğruna tavizler vermesini teklif etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanının danışmanı ve Rusya ile yapılan görüşmelerde Ukrayna heyetinin de üyesi olan Mikhail Podolyak, bir dizi Avrupalı politikacının, Ukrayna’ya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “yüzünü kurtarmak” için egemenlik konusunda taviz vermesini teklif etti.

NV ile yaptığı bir röportajda bu konudan bahseden Podolyak “Genel olarak sadece Macron’un değil, Avrupa siyasi camiasından bazı kişilerin de bu açıklamaları biraz tuhaf… Ukrayna toplumunun bu tür talepleri hiçbir şekilde desteklemeyeceği açık. İkincisi, herhangi bir taviz, Rusya Federasyonu için Minsk-3 ve dolayısıyla ertelenmiş bir savaş anlamına gelecek. Avrupa’nın siyasi seçkinleri, bu tür açıklamalar yaparken bunu anlamalı. Ve biz buna hiçbir şekilde bile isteye katılmayacağız.” dedi.

AB, Ukrayna’yı yeniden inşa etmek için donmuş Rus varlıklarını kullanmaya hazırlanıyor

Rusya’ya verilecek herhangi bir tavizin, Rusya’yı Ukrayna’ya karşı başka iddialar ve talepler ortaya atmaya teşvik edeceğini vurgulayan Podolyak “Savaşın 83. gününde, bu tür düşüncelerin Avrupa’da neden hala ortaya çıktığını hiç de net değil … Muhtemelen Rusya Federasyonu ile iş yapmak için olağan şartlarına geri dönmek istiyorlar, ama bu artık olmayacak, çünkü Rusya’nın büyük ölçekte savaş suçları var.” dedi.

Avrupa bu savaşın nasıl bitmesi gerektiği konusunda “doğru tavır” almaları gerektiğini de belirterek “Bunlar Rusya’ya verilen tavizler olmamalı. Bunlar sadece Ukrayna’nın önceliği olmalı.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com