Saakaşvili’yi Borispol Havaalanı’nda Gazeteci Ordusu Karşıladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Eski Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, vatandaşlığının iade edilmesinin ardından Ukrayna’ya döndü. Saakaşvili’yi Kiev Borispol Havaalanı’nda gazeteci ordusu karşıladı.

Ukrayna’nın yeni Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, eski Gürcistan Devlet Başkanı ve Odessa Valisi Mihail Saakaşvili’ye elinden alınan Ukrayna vatandaşlığını geri verdi. Ukrayna Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Zelenskiy, Saakaşvili’nin daha önce Ukrayna vatandaşlığından çıkarılmasına neden olan kararnamenin hükümlerini ortadan kaldıran bir kararname imzaladı.

Bunun üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Saakaşvili, ülkenin Devlet Başkanı Zelenskiy’e teşekkür etti. Saakaşvili, “Bu kadar süre içerisinde bana inandığınız ve desteklediğiniz için sizlere teşekkür ederim ifadelerini kullandı.

Mihail Saakaşvili, 2017 yılında dönemin Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun imzaladığı kararname ile vatandaşlıktan çıkarılmıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com