Saakaşvili, Ukrayna hükümetinde başbakan yardımcısı oluyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Gürcistan’ın eski cumhurbaşkanı ve Odessa eski valisi Mihail Saakaşvili, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin onu reformları yapmak için başbakan yardımcılığı görevi teklif ettiğini ve Başbakan ile bu konuda görüştüğünü söyledi.

Saakaşvili Facebook sayfasından yazdığı mesajında “Cumhurbaşkanı Zelenskiy’den, Ukrayna hükümetinin reformlarla ilgili başkan yardımcısı olmak için bir teklif almak benim için büyük bir onurdur.” dedi.

Seçimlerde Zelenskiy’i desteklediğini belirten Saakaşvili “Bu teklife büyük bir sorumluluk içerisinde yaklaşıyorum. Çünkü ülke için çok zor bir zaman. Ekonomide ve genel olarak ülkede kararlar ve reform için çok zor bir dönem bizleri bekliyor.” dedi.

Ukrayna parlamentosu içerisinde “Hem Ukrayna’nın dışında hem de Ukrayna’daki çalışmaları sırasında olumlu ve olumsuz deneyimlere dayanarak geliştirilen somut başarılarla” hükümet çalışmalarına yardım ve katılım programını sunacağını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanının ekibiyle birlikte çalışma konusunda ise “Ukrayna parlamentosundaki tüm vatansever güçlerle ve toplumdaki diğer siyasi güçlerle çalışmaya hazırız, böylece Ukrayna mevcut küresel ekonomik krize en az kayıpla katlanabilir ve tüm zorluklarla başa çıkabilir” diye ifade etti ve “Ekibin güvenilir bir üyesi olmayı ve insanlar için yararlı bir şey yaparak Ukrayna halkına faydalı olmayı umuyorum. Uluslararası tecrübelerimi Ukrayna’nın prestijini güçlendirmek için kullanarak uluslararası finans kuruluşları ile ilişkiler de dahil olmak üzere hükümet ekibi üyeleri için yararlı olmayı umuyorum.” dedi.

Zelensky, Saakaşvili’nin Ukrayna hükümetini destekleme potansiyeline sahip olduğuna ve fikirlerini Bakanlar Kurulu ve Parlamento ile paylaşmaya davet ettiğine inanıyor

Konu ile alakalı açıklamada bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin ofisinin basın servisi ise Gürcistan’ın eski cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin Ukrayna hükümetini güçlendirme potansiyeline sahip olduğuna ve fikirlerini Ukrayna Bakanlar Kurulu ve Ukrayna parlamentosu ile paylaşmaya davet ettiğine inanıyor.

Basın servisi tarafından yapılan açıklamada “Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile bir araya geldi ve Ukrayna’nın gelişimine olası destek vizyonundan bahsetti. Mihail Saakaşvili, uluslararası arenada tanınıyor ve reformların başarılı bir şekilde uygulanması konusunda deneyimini ispatlamıştı. Ukrayna hükümeti, onu vizyonunu ve tecrübelerini Ukrayna hükümeti ve parlamentosu ile paylaşmaya davet etti.” denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com