Saakaşvili: “Ukrayna çöküşe doğru ilerliyor; Ben olsam bu bakanları görevden alırdım”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Reform Konseyi’nin yürütme kurulu başkanı Mikhail Saakaşvili, Ukrayna’nın “tam bir çöküşe ve 1990’ların ilk yarısının ölçeğinde bir uçuruma” doğru ilerlediğine inanıyor.

Mihail Saakaşvili

“1+1” TV kanalındaki “Güç Hakkı” programında konuşan Saakaşvili “Hepimiz nereye gittiğimizi anlamalıyız. Gerçekten tam bir çöküşe ve 90’ların ilk yarısının ölçeğinde bir uçuruma doğru ilerliyoruz… Başkan Zelenskiy olsaydım, bu bakanları kesinlikle kovardım. Elbette, yapardım. Anlamıyorum. neden şu anda mikrofonda olan bu bakan da dahil olmak üzere bakanlara müsamaha gösteriyor (Maliye Bakanı Marçenko’yu kastediyor). Gümrüklere bir klan atandı, şimdi gümrük müdürü değiştirildi, her gün biri atanıyor, bu kişiler belirli bir klanın temsilcisi.” dedi.

Saakaşvili’ye göre gümrük reformu olmayacak çünkü “bunu herkes biliyor” diyerek; “Gümrükler bölgelere dağıtıldı. Herkesin kendi efendisi var, herkesin kendi bakıcısı var. Aynı zamanda, soğukkanlı bir bakışla ve alaycı gülümsemelerle, “İnsanlar vergi ödemeye alışkın değiller, bu yüzden protesto ediyorlar” ve “İş dünyası olumlu bakıyor, bunlar bizim reformlarımızdan kaynaklanmaktadır.” diyorlar. “Hangi reformlar?” diye devam etti.

22 Ekim’de Bakanlar Kurulu Devlet Gümrük Hizmetleri Başkanı Andrey Pavlovskiy’i görevden aldı ve dijitalleşmenin gerçekleştirilmesi için Devlet Gümrük Hizmetleri Başkan Yardımcısı Yevgeny Entis‘i bu göreve atadı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com