Saakaşvili, Türkiye ile bir serbest ticaret bölgesi anlaşması bu haliyle imzalanamaz!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Gürcistan’ın eski Cumhurbaşkanı ve Odessa eski valisi Mihail Saakaşvili, Ukrayna’nın Türkiye ile serbest ticaret bölgesinde şu anki haliyle bir anlaşma imzalayamayacağını, çünkü bunun Ukrayna’nın hafif sanayiini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

İnterfax ajansının haberine göre, Saakaşvili Halkın Hizmetkarı Partisi’nin grup toplantısında yaptığı açıklamasına şöyle devam etti “Şimdi Türkiye ile bir serbest ticaret anlaşması imzalıyoruz. Bu formda imzalayamazsınız. Çıkarlarımızı savunmalıyız. İmzaladığımızda ve yürürlüğe girer girmez Ukrayna hafif endüstrisine sonsuza kadar elveda diyebiliriz. Türkler çok akıllı, siyasi olarak ihtiyacımız olduğunu biliyorlar. Ben Erdoğan’ın iyi bir arkadaşıyım, onu tanıyorum, iyi bir işbirliği deneyimimiz var, ama kendi çıkarları var ve çıkarlarını korumak konusunda çok iddialı.” dedi.

Bir keresinde Gürcistan’da böyle bir anlaşma imzalayarak aynı hatayı yaptığını da ekledi.

Saakaşvili, “Aynı hatayı yapmanızı tavsiye etmiyorum. Körü körüne hiçbir şey imzalayamazsınız.”

Ayrıca, Avrupa Birliği’nin kendi pazarını nasıl savunduğunu da belirten Saakaşvili “Özellikle şimdi kriz döneminde ne tür bir korumacılık olacağını göreceksiniz.”

Saakaşvili aldığı teklifle alakalı olarak şöyle demişti: “Cumhurbaşkanı Zelenskiy’den, Ukrayna hükümetinin reformlar için başbakan yardımcısı olmak için bir teklif almak benim için büyük bir onur. Başbakan Şmigal ile çok bilgilendirici ve yararlı bir görüşme yaptım, bu sırada hükümetteki olası işlerimle ilgili tüm konuları ayrıntılı olarak tartıştık.”

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com