Rusya, Ukrayna’nın yaptırımları kaldırma konusundaki engelleme kararına sert tepki gösterdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya’nın Birleşmiş Milletler’deki daimi misyonu Ukrayna tarafının Rusya’ya ekonomik yaptırımları hafifletmeye yönelik önerilen BM Genel Kurulu kararı konusundaki pozisyonunun, koronavirüsün yayılmasına karşı mücadelede uluslararası işbirliğini baltaladığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, yaptırımların hafifletilmesine ilişkin belgenin kabul edilmesinin “savunmasız durumda olan gelişmekte olan birçok ülkeye fayda sağlayacağı” belirtildi.

Konu ile ilgili konuşan Rus diplomatlar “Yiğit Ukraynalı savaşçılar gerçekleri bilmelidir ki, konumlarının fedakarlığından utanmıyorlar … Pandemi ile mücadelede konusunda elimizi kolumuzu bağlayan zorlayıcı ekonomik yaptırımları kaldırma çağrısı, Ukraynalı meslektaşlarımızın görünüşte umursamadığı, aslında gelişmekte olan ülkelere yönelikti.” şeklinde açıkladı.

Ukrayna, BM Federasyonu’nun koronavirüs salgını nedeniyle krizle ilgili yaptırımları hafifletme kararını engellemişti. Ukrayna heyeti “sessizlik prosedürünü” kesti ve Rus girişimini engelledi.

Daha önce Ukrayna Dışişleri Bakanlığı , ekonomik kriz süresinde de Rusya’ya karşı yaptırımların kaldırılmasına izin vermeyeceğini belirtti. Dışişleri Bakanı, Rusya’nın şu anda tüm yaptırımların kaldırılmasını isteyen bir ajitasyon kampanyası yürütmekte olduğunu kaydetti.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com