Ruslar ve Ukraynalıların tek halk olduğu konusunda Ukraynalılar ne düşünüyor? (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalıların çoğunluğu, yüzde 55 oranla, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in son açıklamasına katılmıyor. Putin “Ruslar ve Ukraynalılar, tek bir tarihi ve manevi alana ait olan bir halktır.” demişti.

ukraynalılar

“Rating” sosyolojik grup tarafından yapılan bir anketin sonuçlarına göre, ankete katılanların %41’i bu ifadeye katılırken, % 55’i bu ifade katılmadığını belirtmiştir.

Vladimir Putin’in “Ruslar ve Ukraynalıların tarihsel birliği üzerine” makalesi

Anket sonucunda hazırlanan raporda “Doğuda ve Rus Ortodoks Kilisesi’nin Ukrayna’daki özerk kilisesinin mensuplarına arasında %60’tan fazlası bu görüşe katılıyor. Batı bölgesi sakinleri arasında ise tam tersine, %70’den fazlası buna katılmıyor. Muhalefet Platformu ile Muraev ve Şariya seçmenlerinin %80’i ise Putin’in tezine katılıyor.” denildi.

Anket, 23-25 Temmuz 2025 tarihlerinde, geçici olarak işgal edilen Kırım ve Donbass bölgeleri hariç tüm bölgelerde, 18 yaş ve üstü Ukrayna nüfusu arasında bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle 2500 katılımcı ile gerçekleştirildi.

ukrhaber.com

Ukrayna’da Ağustos ayı sonlarında yeni bir kapanma mı planlanıyor?

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com