Rus ordusu Azovstal’daki Ukrayna askerlerine karşı yangın çıkarıcı mühimmat kullanıyor (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mariupol’da Rus işgalciler, Azovstal tesisini savunan Ukraynalı askerlere karşı yangın çıkarıcı mühimmat kullanmaya başladılar.

Mariupol Belediye Başkanı Petro Andryuşçenko‘nun danışmanı tarafından Telegram (link:yangın çıkarıcı bombalar)’da “Dün işgalciler ilk kez Mariupol’deki askerlerimize karşı yangın bombası veya fosfor bombaları kullandılar (sonucu uzmanlara bırakacağız). İşgalcilerin kendileri, termit tabakalı 9M22C yangın çıkarıcı mühimmatın kullanıldığını iddia ediyor. Yanma sıcaklığı yaklaşık 2-2.5 bin santigrat derecedir. Yanmayı durdurmak neredeyse imkansız.” dedi.

Mariupol’de giriş çıkışların engellendiği Azovstal tesisinin barınaklarında, ilaç ve doktor eksikliği nedeniyle uygun bakım sağlanamayan yaklaşık 600 ağır yaralı asker var. Fabrika her türlü silahla sürekli olarak bombalanmaya devam etmektedir.

Ukrayna Maliye Bakanlığı küçük işletmeler için hibe desteği başlattı

Ukrayna, Mariupol’daki Azovstal tesisinden askerlerin serbest bırakılması konusunda Rusya ile müzakere sürecinde İsrail, İsviçre, Türkiye ve Finlandiya da dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesi ile görüşmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı Irina Vereşçuk, Azovstal’dan özel tahliye operasyonunun ağır yaralı askerlerin kurtarılmasıyla başlayacağını ve birkaç aşamada gerçekleşeceğini belirtmişti.

Daha önce Ukrayna, Rusya’ya ağır yaralı Azovstal askerlerinin, yakalanan Ruslarla takas edilmesini de teklif etmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com