Roş Aşana İçin Uman’a 30 Bin Hacı Gelmesi Bekleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çerkassi Bölge Devlet İdaresi basın servisi tarafından bildirildiğine göre Uman’a, bu yıl yaklaşık 30 bin Hasidi’nin Yahudi yeni yılı olan Roş Aşana’yı (Rosh Hashanah) kutlamak için gelmeleri bekleniyor.

Raporda, “Bu yıl, Roş Aşana Yahudi Yeni Yılı kutlamaları 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.” denildi.

7 Ağustos’ta Uman belediye meclisinin yürütme komitesinin çalışma grubu belediye başkan yardımcısı Sergey Kloçko başkanlığında toplandı. Hacıların kabulünü organize etmek için toplantıya katılan birimlerin temsilciler, hacıların gelmesi için kentin hazır olduğunu bildirdi. Özellikle terör eylemlerini önleme, hukukun üstünlüğünü ve yol güvenliğini sağlama konularını ele aldılar.

Ayrıca zamanında acil tıbbi destek, yeterli düzeyde kamu hizmetleri, hac alanlarında satış noktalarının organizasyonları ele alındı.

2018 yılında, dünyadaki 22 ülkeden 27.876 hacı Roş Aşana kutlamaları için Uman kentini ziyaret etmişti.

Her sonbaharda, Hasidi hacılar, hareketin kurucularından Breslovlu Rabbi Tzadik Nachman’ın mezarında Roş Aşana’yı kutlamak için Uman’a toplu olarak gelmektedirler.

Kaynak: ck-oda.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com