Romanya, Ukraynalılar için de giriş kurallarını sıkılaştırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Romanya, üçüncü ülkelerden (AB, Avrasya Ekonomik Bölgesi, İsviçre) Romanya’ya gelen tüm yabancı vatandaşlar ve vatansız kişiler için, hangi bölgeden olursa olsun, 14 gün boyunca (evde / beyan edilen adreste) bir karantina rejimi uygulamasına geçti.

COVID-19 salgını bağlamında Romanya’ya girişte mevcut kurallar değiştirildi. Romanya’ya seyahat edecek Ukrayna ve Türkiye vatandaşları için de mevcut uygulama geçerli olacak olup, muafiyeti bulunmayan kişiler 14 günlük karantinaya tabi tutulacaktır.

Aşağıdaki kategorilere istisnalar uygulanacaktır:

  • Kişiler COVID -19 virüsüne karşı tam aşılanmanın üzerinden 10 gün geçenler (AB’de tanınan aşılar ve Diya portalına uygun olarak verilen sertifikalar geçerlidir);
  • Romanya’da 72 saatten daha kısa bir süre (istisnai/acil durumlarda, belgelenmiştir) kalan ve SARS -CoV-2 virüs enfeksiyonu için PCR test sonucu negatif olan kişiler .
  • 6 yaşın altındaki çocuklar, negatif PCR test sonucu sunmalarına gerek kalmadan ;
  • Romanya topraklarını ülke topraklarına girdikten sonra en geç 24 saat içinde terk etmeleri halinde transit geçiş yapan kişiler;
  • Macaristan, Bulgaristan, Sırbistan, Ukrayna, Moldova ve Romanya vatandaşlarından Romanya’ya giriş yapan sınır ötesi işçiler.

Başbakan, Ukrayna’nın ısıtma sezonuna hazır olduğunu söyledi

AB’ye göre Ukrayna’da onaylanan standartları karşılamayan COVID sertifikaları (aşılama, test, iyileşme hakkında) ile Romanya’ya girmek mümkün değildir. (Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun 09/13/2021 tarih ve 954 sayılı kararı).

Avrasya Ekonomik Bölgesi: Belarus, Rusya, Ermenistan, Kazakistan ve Kırgızistan’dan oluşmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com