Reznikov: Rusya, Ukrayna’yı işgal için yeterli kapasiteye sahip değil

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başbakan Yardımcısı ve Ukrayna’nın Geçici Olarak İşgal Altındaki Toprakları Bakanı Aleksey Reznikov, Rusya’nın bir işgal girişimi durumunda Ukrayna topraklarını elinde tutacak ne ekonomik ne de askeri gücü bulunmadığını, bu nedenle Rusya Federasyonu’nun tam ölçekli bir işgal gerçekleştiremeyeceğini söyledi.

Obozrevatel gazetesine göre Reznikov “Birincisi, ekonomik olarak hazır değiller ve ikincisi, bugün sahip olduğumuz Ukrayna ordusu, 2014 öncesindeki ordu değil. Bu, çok ciddi ideolojik ve vatansever bir düzenleme ile sıfırdan yeniden inşa edilmiş, yenilenmiş bir ordu. Artık gerçek askeri tecrübeye sahip yarım milyon askerin 2014 yılından bu yana savaştan geçtiğini unutmayın. Barutun nasıl koktuğunu, kanın ne olduğunu ve savaş alanında bir yoldaşın kaybını biliyorlar. Bu, Ukrayna’nın seferberlik potansiyelinin 500 binidir. ” diye kaydetti.

Bu sayıya 250 bin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri askerinin, 50 bin Milli Muhafız askerinin ve binlerce vatansever Ukraynalı’nın eklenmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek;

“Rusya’nın tüm ordusu ne kadar? Bir buçuk milyon. Ama 100 milyondan fazla nüfusa ve kendi geniş topraklarına sahipler. Açıkça bir savaş başlatmak ve istila etmek için hepsini Ukrayna sınırına getiremezler. Topraklarımızı kendi bayrakları altında, açık bir istilaya giderlerse, ne elde edecekler? Toprağını tamamen savunmaya hazır olan Ukrayna milleti, silahları elinde olan herkes evini ve sokağını savunacak. Tank saldırısıyla bir yere kadar gelseler ne olacak? Sonra ne var? Bu bölgeyi hangi askeri birlikler elinde tutacak?” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com