Razumkov, yatırımcıların Ukrayna’ya gelmemesinin ana nedenini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Verkhovna Rada Başkanı Dmitriy Razumkov, yeterli miktarda yatırım olmadan ekonomik kalkınma olmayacağını belirterek yatırımcıların Ukrayna’ya gelmemelerinin ana nedenini açıkladı.

Razumkov “Hemen hemen her uluslararası toplantıda yargı reformu konuları gündeme getiriliyor. Ama her şeyden önce, bir devlet olarak, bir Ukrayna toplumu olarak mahkemelerin reformlarına ihtiyacımız var. Sanayi ve ekonomik kalkınma hakkında elbette konuşabiliriz. Ancak buraya yeterli miktarda yatırım çekemezsek bunları yapmak zor.” diye açıkladı.

Yatırımcıların çıkarlarının makul düzeyde korunmasına ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Parlamento Başkanı “Ve yatırımcılar bugün Ukrayna’ya gelmiyorlar, çünkü her şeyden önce çıkarlarının AB ülkelerinde, ABD’de , Kanada’da alışık oldukları düzeyde korunacağından her zaman emin değiller.” dedi

Daha önce Razumkov, parlamentonun yakın gelecekte Ukrayna Anayasa Mahkemesi reformu ile ilgili bir yasa tasarısını değerlendirebileceğini söylemişti. Venedik Komisyonu başkanı Gianni Buquicchio ile bir araya gelen Razumkov ile Buquicchio yargı reformu, yolsuzlukla mücadele mevzuatının iyileştirilmesi ve Anayasa Mahkemesi’nin faaliyetlerine ilişkin mevzuat düzenlemesi konularını görüştüler .

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com