Razumkov: Saakaşvili’nin adaylığı konusunda görüş ayrılıkları var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada sözcüsü Dmitriy Razumkov kendisiyle yapılan bir röportajda milletvekillerinin Mihail Saakaşvili’nin hükümete atanmasını destekleyeceğinden emin olmadığını söyledi.

Rbc’nın haberine göre, Razumkov Bakanlar Kurulu için meclis içerisinde yararlı olabilecek yeterli sayıda kişi olduğunu belirterek “Her zaman diğer devletlerin deneyimlerini benimsemenin ve çeşitli alanlarda uzmanları kullanmanın çok önemli olduğunu söylemiştim, ancak yine de ekibimizin reformları gerçekleştirebilecek ve Bakanlar Kurulu’na faydalı olabilecek yeterli sayıda meslektaşı olduğunu düşünüyorum. Bugün itibariyle, tartışılan kişisel görüşleri ve destek konusundaki çekincelerimi hükümetle paylaşacağım.” dedi.

Verkhovna Rada başkanı da oyların mevcudiyetinin kişiler bazında en önemli unsur olmaya devam ettiğini vurguladı. “Çoğunluk grubunda görüş ayrılıkları var. Zaten toplantıya daha yakın bir zamanda, eğer bu sorun çözülürse, bir güç dengesi olup olmadığını göreceğiz. Bazıları bu girişimi destekliyor, bazıları karşı çıkıyor, bazıları daha duygusal ve politik, bazıları pragmatik.” dedi .

Halkın Hizmetkarı Partisi başkanı David Arahamia daha önce Mihail Saakaşvili‘nin Bakanlar Kurulu’na atanmasının 30 Nisan Perşembe günü Verkhovna Rada’nın olağanüstü toplantısının gündeminde olmadığını söyledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com