Putin, Zelenskiy ile alakalı: her zaman tartışacak bir şeyimiz var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile her zaman konuşacak bir şeyleri olduğunu söyledi. Ayrıca Ukrayna’nın Zelenskiy ile bir toplantıda görüşmeyi teklif ettiğini söyledi.

Vladimir Putin

Rus TV kanalı “Rusya 24” yayınında konuşan Putin “Her zaman konuşacak bir şeyimiz var, komşuyuz…” dedi.

Putin, Ukrayna’nın Rusya’ya Zelenskiy ile görüşmesini teklif ettiğinde Ukrayna tarafının toplantının konusunun uluslararası güvenlik olacağını belirttiğini kaydederek “Bu, elbette, dünyadaki durumla da alakalı önemli bir yön, Rusya ve Ukrayna da dahil olmak üzere herkes için uluslararası güvenlik. Ama bana öyle geliyor ki, ikili ilişkilerimizde o kadar çok sorun birikmiş ki, bunun hakkında konuşmamız gerekecek.” dedi.

Zelenskiy Putin’i doğrudan çatışma bölgesi de dahil olmak üzere Donbass’ta herhangi bir yerde buluşmaya davet etmişti; ancak daha sonra Ukrayna ve Rusya cumhurbaşkanlarının görüşmeleri tarafsız bir ülkede yapmak istedikleri ortaya çıkmıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com