Putin önümüzdeki günlerde Türkiye’yi ziyaret edebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önümüzdeki günlerde Türkiye’yi ziyaret edebilir. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, telefonla aradığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Yüksek Düzeyli İş Toplantısı için Türkiye’ye davet etmişti.

18 Mayıs’ta Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak başkanlığındaki bir ticari heyetin ekonomik konularda görüşmek üzere Türkiye’ye geleceği bildirildi.

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle yatırımcıların yönünü Türkiye’ye çevirdiği son dönemlerde heyetin ajandasındaki ilk madde, Türkiye’ye yapılacak yatırımlar olacak. Heyetin görüşmelerdeki ikinci başlığı ise ticari ürünlerin nakliyesinde yaşanan aksaklıklar olacak. Geçtiğimiz yıl 33 milyar 25 milyon dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacmi savaşın etkisiyle düşüşe geçti. Nakliye sorununun çözülüp ticaret hacminin artması için heyetler arası değerlendirmeler yapılacak.

Azovstal, Ukrayna ve küresel ekonomi için ne anlama geliyor?

Avrupa’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar sebebiyle birçok Avrupa firması Rus pazarından çekildi. Bu aydan itibaren Rusya, AB ve Afrika’dan hiçbir ürünü alamayacak. Heyetler arası görüşmelerde gündeme gelecek bu konu sonrasında Türk firmalarının Rus pazarında yer alması için adımlar atılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonla aradığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘i Yüksek Düzeyli İş Toplantısı için Türkiye’ye davet etmişti. Bu kapsamda Putin’in önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelmesi de bekleniyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com