PrivatBank ve Western Union Ukrayna’da yeni para transferi hizmetini başlattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

PrivatBank, ödeme hizmetleri alanında dünya liderlerinden biri olan Western Union ile ortaklaşa ve Ukrayna’da bir ilk gerçekleştirerek, Ukrayna’da banka hesaplarına para transferlerini gerçekleştirmek için yeni bir hizmet başlattı.

PrivatBank’ın basın servisine göre, yeni servis bir bankayı ziyaret etmeden veya uzaktaki self servis kanallarını kullanmadan uluslararası para transferlerini, direkt olarak herhangi bir Ukrayna bankası tarafından verilen bir banka kartına veya Ukrayna’da açılan bir banka hesabına almanıza izin verecek.

Artık dünyanın herhangi bir yerinden para gönderen kişiler, Western Union para transferlerini doğrudan alıcının cari hesabına bir Ukrayna bankasındaki IBAN formatında veya Ukrayna’daki herhangi bir Western Union ortak bankası tarafından verilen kartına gönderebilirler.

Bankanın belirttiğine göre, Hesaba Para transferi hizmeti Ukrayna’da şu anda test modunda çalışmaktadır ve 2020 Ocak ayının başından itibaren, yurt dışından Western Union yoluyla doğrudan bir karta veya hesaba para alma imkanı tüm Ukraynalılar için geçerli olacaktır.

1 Kasım 2019’dan itibaren tüm Ukrayna bankaları tamamen uluslararası standart olan IBAN banka hesap numarasına geçti . Şimdi Ukrayna’daki bankaların banka hesap numaraları 29 karakterden oluşan ve Avrupa’da kullanılan IBAN standardının gereksinimlerini karşılamaktadır.

2019 yılının 9 ayı boyunca Ukrayna içinde yaklaşık 140 milyar UAH veya 5.3 milyar dolar eşdeğeri para transferi işlemi gerçekleşmişti. Bu rakam, 2018’deki aynı döneme göre üçte birden (% 35’in üzerinde) daha fazla olmuştu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com