PrivatBank Denetleme Kurulu Başkanı Engin Akçakoca Uyardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Privatbank Denetleme Kurulu Başkanı Engin Akçakoca “devletleştirilen Privatbank’ın eski sahiplerine iade edilmesi ile ilgili adli kararların devletin gidişatını 180 derece döndürecektir.” şeklinde açıklama yaptı.

Akçakoca açıklamasında “Finansal açıdan bu uygulanan para politikasını bozacaktır. Bu ise iki ayağa dayanıyor: döviz kuru ve faiz oranı. Bunun sonucunda maliye politikasına, bütçeye zarar verecek.”

“Ek olarak Ukrayna daha fazla borç almak zorunda kalacak. Aynı zamanda, Batı, IMF ile yapılan programlara dayalı olarak fon vermeyi planlıyordu.”

Akçakoca “Hepsi bu mu? Ne olduğunu söylemek istemiyorum, ama sonuçta iyi bir şey olmayacak.” diye vurguladı.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, yeni seçilen Vladimir Zelenskiy’nin yargılamaya müdahale etmek de dahil olmak üzere, Privatbank’ı eski sahiplerine iade etme açıklamasının Ukrayna’nın kredi profili üzerinde önemli derecede olumsuz etkileri olacağı konusunda uyardı.

Ek açıklama: 18 Nisan’da, Kiev’deki bölge idare mahkemesi PrivatBank’ın millileştirilmesinin yasadışı yapıldığını kabul etti. Karar, bankanın eski sahibi Igor Kolomoisky’nin davasında verilmişti.

Kaynak: finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com