Poroşenko:”Putin’e Yapılan Duayla Günlük Ayine Başlayan Bir Kiliseye Nasıl Gideriz”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna Ortodoks Kilisesine bağımsızlık verilmesinin ülkesi için çok önemli olduğunu ifade etti.

İstanbul’da 27-29 Kasım tarihleri arasında Fener Rum Patrikhanesi kutsal Sinodu’nun toplantısı düzenleniyor. Toplantıda Ukrayna Ortodoks Kilisesine bağımsızlık verilmesi kararının kabul edilmesi beklenmekte.

Konu ile ilgili Twitter’de açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Fener Rum Patrikhanesi Kutsal Sinodu’nun toplantısında önemli kararların alınacağını kaydederek, “Toplantıda alınan kararlar arasında Ukrayna’ya Tomos (bağımsızlık) verilmesi konusunun da yer alması için dua ediyoruz. Bu konu neden bu kadar önemli? Bizim ulusumuz kendi kilisesine, Moskova’dan yönetilmeyen bir kiliseye sahip olmayı hak etti. Günlük ayinin Putin ve Rus ordusu için yapılan duayla başladığı bir kiliseye nasıl gidebiliriz?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: qha.com.ua/tr

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com