Poroşenko: Ukraynalılar Reformun Meyvelerini 1-3 Yıl İçerisinde Hissedecekler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, 1-3 yıl içerisinde Ukrayna vatandaşlarının reformların meyvelerini göreceklerini ve yaşam standartlarının iyileştiğini hissedeceklerini öngörüyor.

Finance.ua‘nın haberine göre,  “Savaşın yol açtığı kriz, Rusya’nın ekonomik saldırganlığı ve ablukası düzelme yolunda. Yetkili makamların, toplumun, iş dünyasının ortak çabaları sayesinde düzelme gerçekleşiyor…

Ekonomik büyümenin tekrar başlaması yaşam standartlarının yükselmesini de beraberinde getirecek … Beklentimiz reformların sonuçlarının  toplumun mutlak çoğunluğu tarafından hissedilmesinin bir yıl, iki yıl süreceğini ama 3 yıl sürmeyeceği şeklinde” dedi.

Poroşenko, daha önce Ukrayna’nın ülke tarihindeki en iddialı, en köklü değişiklik ve reformları başlattığını ve başarıyla uyguladığını söyledi.

“Ekonominin modernleşmesinde önemli ilerleme kaydettik ve bu herkes tarafından kabul edildi. Kamu sektöründe, özelleştirme, eğitim, sağlık hizmetleri, emeklilik sistemi, ademi merkeziyetçilik ve diğer alanlarda geniş çaplı reformlar başlattık.“ dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com