Poroşenko eski milletvekili Makeyenko’dan Pryamoy TV kanalını satın aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Dayanışma partisi eş başkanı, Ukrayna’nın beşinci cumhurbaşkanı (2014-2019) Petro Poroşenko, Pryamoy TV kanalının yeni sahibi oldu.

Poroşenko Direct TV kanalında yayınlanan bir program sırasında sahiplik bilgisini doğrulayarak “İki saat önce, Direct Channel’ın nihai intifa hakkı sahibi devlet sicilinde değişti. İki saattir Direct Channel’ın nihai intifa hakkı sahibi, % 100 bir şekilde Petro Alekseeviç Poroşenko‘ya ait bir yapı olan Prime Assets Capital’dir” dedi.

Avrupa Dayanışma Partisi’nin web sitesinde bildirildiği üzere Poroşenko, Pryamoy TV kanalını eski milletvekili Vladimir Makeyenko’dan satın aldı. Politikacı, “Hayır kurumlarına ve sosyal projeler de dahil olmak üzere diğer projelere gidebilecek çok miktarda para ödedim. Bunlar, kanalın borçlarını ve daha fazlasını karşılamak için milyonlarca ve milyonlarca grivna.” dedi.

Kanalın kapatılacağı, NSDC’nin Direct’e yaptırım uygulanmasını tavsiye edebileceği bilgisi bulunduğunu belirten Poroşenko “Dün G7 büyükelçilerinden biriyle akşam yemeği yedim ve telefonum resmen kırmızıya döndü. Tüm kaynaklardan bir mesaj aldım: 19’unda Direct kanal ve sahibi Bay Makeyenko’ya yaptırımlar uygulanacak ve kapatılacak. Büyükelçiye de gösterdiğim tam 18 mesaj aldım.” dedi.

Makeyenko Perşembe sabahı onu aradı ve TV kanalını korumak için yardım istedi. Poroşenko, “Tek kusurunun, kanalı desteklemek, sağlamak, finanse etmek ve korumak için birkaç yıl çaba sarf etmesi olduğunu söyledi. Ama şimdi yardıma ihtiyacı var. İki saat önce bir anlaşma imzaladık.” dedi.

Poroşenko Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘e hitaben: Vladimir Aleksandroviç, yarın Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nde terörist Poroşenko’ya yaptırımlar uygulayabilirsiniz, ancak Yanukoviç’in sonunun ne olduğuna dikkatlice bakmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.Her gün dikkatlice izleyin. Size söyleyeceğim şu: kötü bir şekilde bitti. “ dedi.

Avrupa Dayanışma Partisi lideri, Pryamoy TV kanalındaki ifade özgürlüğü ve gazetecilik standartlarının korunacağını vurgulayarak “Direct Channel’ın yüksek gazetecilik standartlarının ve ifade özgürlüğünün,kesinlikle benim karışmamam sayesinde korunacağını garanti ediyorum.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com