Poroşenko Başkan Adaylığını Duyurdu, “Rusya İle Barış” Mesajı Verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkesinin Rusya ile barışa ihtiyacı olduğunu söyledi. Poroşenko, devlet başkanlığına yeniden aday olacağını ilan ettiği forumda yaptığı konuşmada, “Rusya Federasyonu ile barışa ihtiyacımız var. Soğuk, ama barış” dedi. 

“Halk savaştan yoruldu” diyen Ukraynalı lider, “Seçimlerde en önemli konulardan biri, savaş ve barış. Çünkü halk sadece devlet başkanını değil, aynı zamanda ülkenin başkomutanını da seçecek” diye konuştu.
Ukrayna’da silahlı kuvvetlerin gücünün artırılmasının önümüzdeki beş yılda da öncelik verilmesi gereken konular arasında olması gerektiğini belirten Poroşenko, “Yalnızca güçlü bir ordu barışı sağlayabilir” dedi.
 
“2024’TE AB ÜYELİĞİNE BAŞVURACAĞIZ”
 
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olacağını da bugün duyuran Poroşenko, “Ülkeme karşı hissetiğim büyük sorumluluk beni yeniden devlet başkanı adayı olma kararına itti” dedi.
 
Ülkesinin 2024 yılında Avrupa Birliği (AB) adaylığı başvurusunda bulunamayı planladığını belirten Ukrayan Devlet Başkanı, “AB ve Ukrayan bugün hiç olmadığı kadar birbirine yakın” diye konuştu.
 
Kaynak: Turkrus.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com